Friday, 14 June 2013

Perkhemahan Part 1 .







Hai , awak awak semua . 
Lama rasanya zhathie tak update blog nih kan ? kan ?
haha .
Semenjak masuk Pra-U nih agak jarang la zhathie nak update entry 
apatah lagi entry GA ke apa .
*sorry tak dapat join*
Cuti sekolah 2 minggu hari tu (3-5 Jun 2013) ,
*laa ni baru dapat update . hehe*
sekolah ada adakan Perkhemahan Pengakap Kelana 
untuk budak form 6 bawah .
&& form 6 atas sebagai urusetia .
Sebenarnya pergi kem nih macam terpaksa je .
Kalau tak ikut nanti markah koko sikit , nama tak da dalam ahli pengkap & blablabla .
Macam budak PLKN , berat sangat nak pergi kan . haha



Bila dah join kem nih , bila balik rumah t'ingat je aktiviti . haha
Jumpa sesiapa mesti nak cerita . 
Masa dekat kem je sakit hati & makan dalam . apa-apa ntah . =='
Dekat kem macam-macam perkara boleh d'pupuk .
Macam biasa lah kem kan , boleh pupuk semangat kerjasama , boleh kenal kawan-2 baru , tepati masa & macam-2 . 
*ok , ayat nih boleh jadi isi-2 penting dalam karangan . hehe*




Ok , pagi tu . Macam biasa , daftar dulu & bayar apa patut .
& sesiapa yang bawa barang b'harga , bagi dekat urusetia diaorang jagakan .
Lepas tu , dengar la taklimat sepanjang kem nanti .






Lepas taklimat tu gi dataran berjemur kejap dalam panas terik masa tu . haha
nyanyi lagu negaraku , lagu negeri Johor , lagu Pengakap , doa & ikrar . 
Lepas tu , masuk balik bilik diskusi . 
Sambung dengar taklimat .
Dah panas bahang gi masuk bilik b'air-cond .
elak kena demam je .
alhamdullilah , tak demam pun . hehe














Lepas makan apa semua .
Gi masuk dewan untuk bentuk kumpulan & b'kenalan s'sama sendiri .
Almaklumlah , kebanyakkanya dari sekolah lain-2 & dapat form 6 dekat sini .




Lepas bincang dengan ahli kumpulan untuk slogan + gaya , logo kumpulan & blabla 
kitaorang pun kedepan kenalkan ahli kumpulan & terangkan kenapa buat logo kumpulan mcm tu . 
&& petang tu kitaorang kena pergi pasaraya dengan jalan kaki .
agak jauh la dari sekolah . huhu ...
dah beli apa yg d'suruh , kitaorang pun masak la untuk makan malam .








 

lepas makan malam , mandi , solat apa semua .
malam tu ada aktiviti .
aktiviti nih lah yg banyak d'perkatakan oleh para peserta . aceeee
mengomel je tau . hehe
RUNNING SCOUT !
hooyeeeehhhh .


-to be continued-

No comments:

Post a Comment