Sunday, 16 June 2013

Perkhemahan Part 3-Mendaki



-sambungan-






Haaaa , ini lah tempat kitaorang mendaki .
Jauh tau dari sekolah kitaorang . hehe
&& kitaorang kena jalan kaki dari sekolah sampai sini .
Kena seberang jalan besar , lalu kawasan perumahan & blabla .
Nampak kedai je mesti nak beli air .
D'sebabkan nak cepat sampai tak payah le singgah kedai , kena jimat-2 sikit air minum yg ada tu . *sedih je bunyinya . hahah*
Air bawa 2 botol tak cukup k . huaaaa











Dah sampai tu kitaorang kena jumpa dengan urusetia & jawab soalan yg diaorang nak tanya .
Lepas tu , lari berapa pusingan ntah . 3 , 4 , 5 pusingan gitu . hooohooo
penat berjalan tak hilang lagi .
lepas tu lari b'pusingan  . lepas nih nak mendaki .
ntah berapa ratus anak tangga nak kena daki .
lepas tu , balik sekolah jalan kaki lagi .
memang kuat jantung , otot , tulang aku lepas nih . haha
Tapi , kitaorang diberikan rehat la sekejap duduk-2 dulu ke apa kan .
urusetia tak kejam , ok . hehe

















&& perjalanan pun dimulakan .
bismillah ...









Dalam hutan nih sejuk je .  hmmmmm haaaaa ...
Sambil mendaki nih dapat la menikmati kehijauan . 
*ayat sastera . hehe*






Ok . dalam perjalanan mendaki untuk sampai ke puncak ,
macam biasa la kitaorang kena selesaikan mission .
kitaorang kena jumpa urusetia-2 dekat atas tu .
First tu , station pertama kitaorang kena buat gwiyomi la gangnam style la apa lah .
haha , aku tak buat pun . 
masa tu aku t'paksa d'rehatkan . huhuuuuu
lepas tu aku kena teruskan lagi perjalanan .
bersemangat nih . 
its ok ;)






&& sampai jugak ke puncak bukit nih . 
haaa , macam tak percaya boleh sampai ke puncak .
boleh nampak apa dekat bawah .
sekolah lama dulu pun boleh nampak .
*okkk , mana ada . jauh k . hehe*









2 gambar dekat atas nih kes kepenatan la nih .
kesian tau ... huhuuk











Dah rehat jap .
Kitaorang dapat mission lagi .
Kena jawab soalan yang urusetia bagi .
Yang aku dapat soalan 
"berapa cm kah manusia paling pendek d'dunia ?"
ok la , soalan tu . 
jawapanya 51 cm .
ada betul kah ??? hehe






Lepas tu gi destinasi seterusnya iaitu Taman Rekreasi Tasik Y . huhu
sebelum tu berhenti makan jap .
& yang muslim menunaikan kewajipan , solat zohor dekat surau b'hampiran .





Yeahhh , sampai pun . 
Seronokkan diaorang main buai . amboiii . hehe
Dah sampai tu kitaorang dapat mission lagi .
Aduhhh , penat nihhh . 
Ok , rehat jap sementara tunggu kumpulan lain selesai dengar bebelan urusetia apa yang perlu dibuat dekat kawasan Tasik Y nih .
Ok , sampai pun giliran kumpulan kitaorang .
& kitaorang kena cari cebisan kertas yg tertulis nama ahli kumpulan kot dekat sekitar kawasan tasik Y nih tak pasti lah apa yg ditulis 
sebab ramai ahli kumpulan lain pun tak dapat jumpa .
Urusetia sorok kertas tu dekat tempat susah nak d'cari .
Kumpulan aku dapat jumpa 1 je .
tu pun dapat hint dengan urusetia , rupanya sorok dekat tempat gelongsor .
Ok la tu kan . ok mende , lama betul nak jumpa kertas tu .
dah tu jalan-2 petang dekat tasik Y dengan muka tak bersalah sambil minum-2 . 
amboiii , ko . haha









Lepas tu , kitaorang dapat mission lagi .
kitaorang kena bergambar dengan 2 orang pengunjung dekat tasik Y nih dengan gaya haiwan .
&& kitaorang dapat b'gambar dengan budak nih & parents budak nih pun benarkan kitaorang untuk bergambar sesama .
ommmooo , comel k budak nih .
yg nih kitaorang buat gaya rimau . aummmm !
*harimau selatan katanya . haha , tak da lah . saja je memandai. hehe*
yang lagi satu kitaorang buat gaya cicak .
sebab kitaorang kumpulan cicak-man . cak cak cakkk
haaahhh , ngarut betul buat gaya macam tu . =='
gambar ada dekat fb je . ekeke




Lepas bergambar apa semua .
kitaorang pun balik ke sekolah .
nasib baik dekat je . 
dekat je pun tak larat nak jalan lagi . pehhhh
kejang & melecet kaki nih . 
balik sekolah solat asar , mandi , makan apa semua 
malam tu pula kitaorang ada MALAM KEBUDAYAAN . 
siapa yang rajin tu sebelum maghrib gi dewan kejap bincang dengan member kumpulan nak buat persembahan macam mana . haha






-to be continued-




No comments:

Post a Comment