Sunday, 16 June 2013

Perkhemahan Part 5 - Night Walk

-sambungan- 
 cer tengok atas tu ada apa . muehehe -_-

 tenung lama-2 gambar nih . nanti orang dalam gambar nih senyum dekat korang . ekeke





ok , kita sambung ya .
dalam pukul 1 a.m tu kitaorang d'kejutkan dengan bunyi siren healer urusetia .
bagus betul dengar bunyi siren tu terus bangun kan ?
 cehhh , tu pun sister-2 urusetia naik dorm kejutkan kitaorang .
kitaorang pun pelik la , apa nih kejutkan orang macam ada kecemasan je .
ok , kitaorang pun bangun macam zombie bangun dari kubur . haha
kaki masing-2 tengah sakit jalan pun  tak betul 
lepas tu cepat-2 b'siap turun gi berkumpul depan dewan .






&& Kitaorang pun berkumpul dekat depat dewan . 
tertanya-tanya nih 
amenda kejutkan orang pepagi buta nih ? kena balik rumah awal ke ? haha .
ok , urusetia pun terangkan apa yg nak buat pagi tu .
rupanya ada aktiviti lagi . 
kitaorang kena meredah kepekatan malam sambil selesaikan mission dekat tempat-2 tertentu . huhu
wahhhh kau , tengah blurr-2 ngantuk , injured kaki apa semua kena selesaikan mission lagi .
*ok , zati jangan nak mengomel sangat . haha*
yang injured pun kena redah jugak . selagi boleh jalan join je kata urusetia . 
pehhh , aku seboleh-boleh tak nak join . macam nak nangis tahan sakit kaki nih .
tapi , takplah . nanti tak rasa pulak pengalaman 'best' nih kan . 
yang 'period' je tak payah join .
tau je kan . ok kkk .
sebelum tu , urusetia pun cerita la cerita-2 SERAM yg diorang pernah alami sendiri & cerita-2 yg pernah diaorang dengar dari sesiapa .
aku pun tak pasti tu cerita betul ke cerita buat-2 
motif , nak takut-2kan kitaorang masa nak gi ronda-2 satu sekolah & selesaikan mission nanti . hehe
tapi , cerita diaorang macam betul tapi , ntah lah . 
urusetia kata kawasan sekolah nih macam nih lah macam tu la .
ada tu ada nih lah .
what ever lahhh . 


dah dengar cerita dioarang tu ,
urusetia arahkan yang lelaki pergi ronda kawasan sekolah & selesaikan mission SORANG-SORANG ok .
& yang perempuan BERPASANGAN . 
yang perempuan mestilah perempuan & perempuan kan .
*dah berpasangan pun dah macam apa . inikan yg sorang-2 tu . takpa korangkan lelaki. kena GENTLEMAN la kan . haha*
mission tak la s'susah mana pun .
*ceh , hutak mu tak s'susah mana . haha . aktiviti nih main mental & jiwa raga ok . haha*
cuma pergi kelas hidupkan mancis & pergi toilet ambil bola pingpong + masukkan dalam baldi .
sebelum tu kena lalu dalam dewan dulu ambil apa ntah dekat bawah dewan . 
partner aku yg ambilkan . aku tak tengok pun dia ambil apa . ekeke
yang tak boleh belah tu masa dekat toilet .
hishhhhhh , mengucap & istighfar banyak-2 masa tu .
ada ke dalam toilet tu 
masa kitaorang nak cari bola pingpong . 
bola pingpong tu dekat kaki urusetia .
urusetia tu pulak dah macam hantu cina betul . haishhh
RAMBUT dia kedepankan . 
korang bayangkan lah . haha
lepas tu urusetia yg lagi sorang tu dia buat bunyi-2 seram pulak .
ihhhh , geram pulak kita masa tu . haha
nak ambil bola tu pun takut-2 . 
masing-2 kata , "ko la yang ambil" "eh , aku pulak ? kau la yang ambil"
masing-2 berdebar nak ambil . haha
tapi , tetap kena ambil jugak & dapat pun bola pingpong tu . hehe






lepas tu , teruskan perjalanan .
dah selesai semua mission , kitaorang gi b'kumpul dekat tepi padang .
& sampai pun . alhamdulillah , semuanya selamat tak ada yg kena kacau ke apa . 
cuma kena kacau dengan 'hantu' urusetia je . haha , sengal !
sepanjang perjalanan nak ke tempat-2 mission tu
 urusetia nih memang tak boleh belah . hurrr -_-
diaorang nih suka jerit-2 pulak .
saja tau . haha
kitaorang kalau ada t'langgar kerusi tu ke apa 
urusetia yang jerit , bukanya kitaorang . ehhhh ?
masa berkumpul dekat depan dewan tadi tu ingatkan siapa la yg jerit-2 tu .
dalam hati , "kenapa tu ? kenapa tu ?"
aku ada dengar masa kawan aku sorang nih jalan-2 tu ada t'pijak tangan ke kaki urusetia tu .
haha , padan muka . kesian . hehe . *ok , kidding only* ;)


Sementara tunggu semua peserta selesaikan mission .
Kitaorang pun duduk-2 termenung , pandang langit , tengok pokok besar tepi padang tu sambil pikir masa depan & ada yang dok b'cerita experience diaorang tadi . hehe
nak tunggu semuanya selesai , sampai nak dekat subuh la jugak .
lepas semua selesai kitaorang pun balik la ke dorm dengan gumbiranya . heyy heyy 
sambung tidur dengan lenanya . haha


esok , hari last . yeaayyyyy
semua excited nak balik rumah .
tapi tapi ...
ada lagi aktiviti pagi tu . haha




-to be continued-





1 comment: