Friday, 21 June 2013

Perkhemahan Part 6 - Sunway Lagoon dalam sekolah .




-sambungan-
Biskut tadi malam . hehe
Amboiiii , sekolah aku ada taman tema air ke ? 
hehe , tak da lah . tajuk tu buat gempak je . *why so serious ?* huhu
Kali ni kitaorang ada game . 
game ? dota , counter strike ? ehh , bukan !
kitaorang pagi tu ada main-2 air . hehe


CICAK-MAN .... FIGHTING !!!!

 sebelum start game , macam biasalah kan . berkumpul dulu dalam dewan ,
sarapan apa semua .




 lepas tu kitaorang kena undi siapa yg "MOST POPULAR PARTICIPANT (FEMALE) & (MALE)"
kesian , kotak untuk peserta lelaki tak da gambar . 
gambar kotak je pun . tak kisah kan ? 
kitaorang d'berikan 2 helai kertas kecik untuk tulis nama yg pada kita peserta tu popular sepanjang perkhemahan nih . 
aku bantai je tulis nama orang . masa nih aku tak tau sangat nama-2 diaorang nih & siapa je yang popular . sama je . ekeke
*undi saya adalah rahsia . hehe*
pemenang akan d'umumkan masa MAJLIS PENUTUPAN nanti .







then , kitaorang pun keluar dewan and we start the game . hehe
kitaorang kena ikut PETA yg dah beri tu . 
dalam peta tu ada 10 tempat , bermaksud ada 10 game .
aku cerita game yg perlu je . jenuh le nak cerita semua .
korang pun tak hengen nak baca ye dop ? hehe
FIRST , kitaorang kena tumbangkan botol air mineral sampai jatuh 
tembak guna PISTOL AIR . 
pehhh , yang pistol air tu tak blaaa la kan ? 
jadi budak-2 kejap . haha
tengah syok tembak-2 botol tu , kena simbah air sebaldi segayung pulak dari belakang .
ehhh , sabor je masa tu .





2nd , kitaorang kena pegang satu jug b'isi air .
dekat jug tu ada garisan paras air .
sambil pegang tu , kitaorang kena lompat tali skipping .
kalau air dalam jug tu dah cecah bawah garisan paras air 
so , kurang la markah .
nak buat nih kena hati-2 , jangan sampai t'golek macam nangka busuk . malu je . haha
pehh , lantai licin & basah nak lompat-2 sambil cover air tu jangan sampai tumpah .
dah nama pun main air , mestilah basah licin apa semua kan .









3rd , kitaorang kena tutup lubang ada dekat batang paip pvc tu .
tak kisah macam mana sekalipun korang tutup lubang-2 tu , asalkan air nanti tak banyak keluar .
lepas tu , salah sorang daripada kumpulan kena ambil bola ping pong guna 2 jari . 
maksudnya , jari tu jadikan macam penyepit .









siapa yang tangan panjang tu boleh la seluk dalam-2 pvc tu nak ambil bola ping pong .
*bukan tangan panjang yang pencuri tu ok . hehe*
&& macam-2 gaya diaorang nak tutup lubang pvc tu . haha













"Meraikan kejayaan" setelah selesai game . hooyehhh hooyeehhh !







ohhh ohhh , gambar bawah nih smart . haha . 
credit to the camera man & also the two "model" . hehe
*speaking jap*




after this , MAJLIS PENUTUPAN .
-to be continued-



No comments:

Post a Comment