Saturday, 22 June 2013

Perkhemahan Last Part - Majlis Penutup



-sambungan-



 



Live We're Young-One Direction . lagu tema perkhemahan kitaorang .
siapa yang minat kumpulan one direction nih . boleh la layan . hehe





yeaa heyy . balikkkk . haha
lepas kitaorang main-2 air tadi 
kitaorang pun naik dorm kemas-2 beg apa semua .
lepas tu masuk dewan balik . 





 dah duduk-2 dalam dewan tu 
kitaorang kena tulis text untuk sesiapa je peserta kem nih .
aku tak tulis untuk sesiapa pun . hehe 
aku nak ambil pen dekat beg , beg pulak dekat pondok depan hostel tu  .
nak ajak kawan aku , dia kepenatan pulak . kesian dia .
tak apa la kan ? hehe ;)
dah tulis text tu , masukkan lah kertas yg korang tulis text tadi tu dalam sampul yg ada nama crush korang ke mentor ke kawan-2 ke apa . hehe
lepas b'surai majlis baru dibagi bagi sampul surat tu .
&& apa yang aku dapat 


dari urusetia , mentor & member kumpulan . thanks :)

bahagian belakang kertas mentor , miss kar yan . "takut lagi katak ?" haaahh , ayat sentap tu . thanks :)




************************************************************************************************************



SEPANJANG MAJLIS PENUTUPAN

Ucapan dari Exco Disiplin kem ni , Jason .


Ucapan dari GPK Tingkatan 6 , Pn. Asmah Taat . 





Gambar atas ni , markah keseluruhan setiap kumpulan .
rasanya dekat petak hujung tu urusetia belum jumlahkan lagi kot markahnya .
kalau rajin , korang ambil kalkulator & kira sendiri la ya . hehe



&& pemenang tempat pertama untuk persembahan MALAM KEBUDAYAAN 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Kumpulan GENTLEMAN !


pemenang untuk kumpulan yang dapat markah t'tinggi 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

kumpulan IRONMAN .
*kalau tak silap la . hehe*



Korang ingat tak dekat dalam entry sebelum nih 
kitaorang ada undi nama participant lelaki & perempuan yang paling popular kan ?
ok , pemenenangnya ialah .....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

STEVEN , leader dari kumpulan GENTLEMAN !!!


& participant female , VIVIAN .
tak pasti dia nih dari kumpulan mana . hehe
lepas diumumkan nama peserta yang popular tu steven baru aku rasa dia pun popular . haha
almaklumlah , kita tak tau nama dia masa tu . 
maybe , masa malam kebudayaan tu dia yang paling menyerlah . aceeee . 
*steven nih pun sekelas dengan dengan aku sebenarnya . tumpang populariti jap . hehe*
ok kkk , cukup la tu zati . haha






lepas ucapan , pengumuman para pemenang & penyampaian hadiah
macam biasalah kan , mesti ada sesi b'gambar .
mula-2 sesi b'gambar setiap kumpulan .
perlu ke nak letak semua ? tak payah la ehhh ?
dekat sini aku letak gambar kumpulan aku je . hehe








then , sesi b'gambar dengan semua peserta pulak .
macam huru-hara jap nak susun peserta semua nih . hehe
and hasilnya ....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadaaaaaaa ....

#PRA-U #UPPER 6 #LOWER 6 #HSBP


-PERKHEMAHAN PENGAKAP KELANA 01 2013-



                                                    Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6




_THE END_


Friday, 21 June 2013

Perkhemahan Part 6 - Sunway Lagoon dalam sekolah .




-sambungan-
Biskut tadi malam . hehe
Amboiiii , sekolah aku ada taman tema air ke ? 
hehe , tak da lah . tajuk tu buat gempak je . *why so serious ?* huhu
Kali ni kitaorang ada game . 
game ? dota , counter strike ? ehh , bukan !
kitaorang pagi tu ada main-2 air . hehe


CICAK-MAN .... FIGHTING !!!!

 sebelum start game , macam biasalah kan . berkumpul dulu dalam dewan ,
sarapan apa semua .




 lepas tu kitaorang kena undi siapa yg "MOST POPULAR PARTICIPANT (FEMALE) & (MALE)"
kesian , kotak untuk peserta lelaki tak da gambar . 
gambar kotak je pun . tak kisah kan ? 
kitaorang d'berikan 2 helai kertas kecik untuk tulis nama yg pada kita peserta tu popular sepanjang perkhemahan nih . 
aku bantai je tulis nama orang . masa nih aku tak tau sangat nama-2 diaorang nih & siapa je yang popular . sama je . ekeke
*undi saya adalah rahsia . hehe*
pemenang akan d'umumkan masa MAJLIS PENUTUPAN nanti .







then , kitaorang pun keluar dewan and we start the game . hehe
kitaorang kena ikut PETA yg dah beri tu . 
dalam peta tu ada 10 tempat , bermaksud ada 10 game .
aku cerita game yg perlu je . jenuh le nak cerita semua .
korang pun tak hengen nak baca ye dop ? hehe
FIRST , kitaorang kena tumbangkan botol air mineral sampai jatuh 
tembak guna PISTOL AIR . 
pehhh , yang pistol air tu tak blaaa la kan ? 
jadi budak-2 kejap . haha
tengah syok tembak-2 botol tu , kena simbah air sebaldi segayung pulak dari belakang .
ehhh , sabor je masa tu .





2nd , kitaorang kena pegang satu jug b'isi air .
dekat jug tu ada garisan paras air .
sambil pegang tu , kitaorang kena lompat tali skipping .
kalau air dalam jug tu dah cecah bawah garisan paras air 
so , kurang la markah .
nak buat nih kena hati-2 , jangan sampai t'golek macam nangka busuk . malu je . haha
pehh , lantai licin & basah nak lompat-2 sambil cover air tu jangan sampai tumpah .
dah nama pun main air , mestilah basah licin apa semua kan .









3rd , kitaorang kena tutup lubang ada dekat batang paip pvc tu .
tak kisah macam mana sekalipun korang tutup lubang-2 tu , asalkan air nanti tak banyak keluar .
lepas tu , salah sorang daripada kumpulan kena ambil bola ping pong guna 2 jari . 
maksudnya , jari tu jadikan macam penyepit .









siapa yang tangan panjang tu boleh la seluk dalam-2 pvc tu nak ambil bola ping pong .
*bukan tangan panjang yang pencuri tu ok . hehe*
&& macam-2 gaya diaorang nak tutup lubang pvc tu . haha













"Meraikan kejayaan" setelah selesai game . hooyehhh hooyeehhh !







ohhh ohhh , gambar bawah nih smart . haha . 
credit to the camera man & also the two "model" . hehe
*speaking jap*




after this , MAJLIS PENUTUPAN .
-to be continued-



Sunday, 16 June 2013

Perkhemahan Part 5 - Night Walk

-sambungan- 
 cer tengok atas tu ada apa . muehehe -_-

 tenung lama-2 gambar nih . nanti orang dalam gambar nih senyum dekat korang . ekeke





ok , kita sambung ya .
dalam pukul 1 a.m tu kitaorang d'kejutkan dengan bunyi siren healer urusetia .
bagus betul dengar bunyi siren tu terus bangun kan ?
 cehhh , tu pun sister-2 urusetia naik dorm kejutkan kitaorang .
kitaorang pun pelik la , apa nih kejutkan orang macam ada kecemasan je .
ok , kitaorang pun bangun macam zombie bangun dari kubur . haha
kaki masing-2 tengah sakit jalan pun  tak betul 
lepas tu cepat-2 b'siap turun gi berkumpul depan dewan .






&& Kitaorang pun berkumpul dekat depat dewan . 
tertanya-tanya nih 
amenda kejutkan orang pepagi buta nih ? kena balik rumah awal ke ? haha .
ok , urusetia pun terangkan apa yg nak buat pagi tu .
rupanya ada aktiviti lagi . 
kitaorang kena meredah kepekatan malam sambil selesaikan mission dekat tempat-2 tertentu . huhu
wahhhh kau , tengah blurr-2 ngantuk , injured kaki apa semua kena selesaikan mission lagi .
*ok , zati jangan nak mengomel sangat . haha*
yang injured pun kena redah jugak . selagi boleh jalan join je kata urusetia . 
pehhh , aku seboleh-boleh tak nak join . macam nak nangis tahan sakit kaki nih .
tapi , takplah . nanti tak rasa pulak pengalaman 'best' nih kan . 
yang 'period' je tak payah join .
tau je kan . ok kkk .
sebelum tu , urusetia pun cerita la cerita-2 SERAM yg diorang pernah alami sendiri & cerita-2 yg pernah diaorang dengar dari sesiapa .
aku pun tak pasti tu cerita betul ke cerita buat-2 
motif , nak takut-2kan kitaorang masa nak gi ronda-2 satu sekolah & selesaikan mission nanti . hehe
tapi , cerita diaorang macam betul tapi , ntah lah . 
urusetia kata kawasan sekolah nih macam nih lah macam tu la .
ada tu ada nih lah .
what ever lahhh . 


dah dengar cerita dioarang tu ,
urusetia arahkan yang lelaki pergi ronda kawasan sekolah & selesaikan mission SORANG-SORANG ok .
& yang perempuan BERPASANGAN . 
yang perempuan mestilah perempuan & perempuan kan .
*dah berpasangan pun dah macam apa . inikan yg sorang-2 tu . takpa korangkan lelaki. kena GENTLEMAN la kan . haha*
mission tak la s'susah mana pun .
*ceh , hutak mu tak s'susah mana . haha . aktiviti nih main mental & jiwa raga ok . haha*
cuma pergi kelas hidupkan mancis & pergi toilet ambil bola pingpong + masukkan dalam baldi .
sebelum tu kena lalu dalam dewan dulu ambil apa ntah dekat bawah dewan . 
partner aku yg ambilkan . aku tak tengok pun dia ambil apa . ekeke
yang tak boleh belah tu masa dekat toilet .
hishhhhhh , mengucap & istighfar banyak-2 masa tu .
ada ke dalam toilet tu 
masa kitaorang nak cari bola pingpong . 
bola pingpong tu dekat kaki urusetia .
urusetia tu pulak dah macam hantu cina betul . haishhh
RAMBUT dia kedepankan . 
korang bayangkan lah . haha
lepas tu urusetia yg lagi sorang tu dia buat bunyi-2 seram pulak .
ihhhh , geram pulak kita masa tu . haha
nak ambil bola tu pun takut-2 . 
masing-2 kata , "ko la yang ambil" "eh , aku pulak ? kau la yang ambil"
masing-2 berdebar nak ambil . haha
tapi , tetap kena ambil jugak & dapat pun bola pingpong tu . hehe






lepas tu , teruskan perjalanan .
dah selesai semua mission , kitaorang gi b'kumpul dekat tepi padang .
& sampai pun . alhamdulillah , semuanya selamat tak ada yg kena kacau ke apa . 
cuma kena kacau dengan 'hantu' urusetia je . haha , sengal !
sepanjang perjalanan nak ke tempat-2 mission tu
 urusetia nih memang tak boleh belah . hurrr -_-
diaorang nih suka jerit-2 pulak .
saja tau . haha
kitaorang kalau ada t'langgar kerusi tu ke apa 
urusetia yang jerit , bukanya kitaorang . ehhhh ?
masa berkumpul dekat depan dewan tadi tu ingatkan siapa la yg jerit-2 tu .
dalam hati , "kenapa tu ? kenapa tu ?"
aku ada dengar masa kawan aku sorang nih jalan-2 tu ada t'pijak tangan ke kaki urusetia tu .
haha , padan muka . kesian . hehe . *ok , kidding only* ;)


Sementara tunggu semua peserta selesaikan mission .
Kitaorang pun duduk-2 termenung , pandang langit , tengok pokok besar tepi padang tu sambil pikir masa depan & ada yang dok b'cerita experience diaorang tadi . hehe
nak tunggu semuanya selesai , sampai nak dekat subuh la jugak .
lepas semua selesai kitaorang pun balik la ke dorm dengan gumbiranya . heyy heyy 
sambung tidur dengan lenanya . haha


esok , hari last . yeaayyyyy
semua excited nak balik rumah .
tapi tapi ...
ada lagi aktiviti pagi tu . haha




-to be continued-





Perkhemahan Part 4-Malam Kebudayaan



-sambungan-




tengah kepenatan lepas aktiviti siang harinya ,
malam kitaorang ada malam kebudayaan .
dimana semua kumpulan kena buat persembahan .
kebanyakan diaorang semua buat lakonan berkenaan watak nama kumpulan diaorang sendiri .


cicak-man fight dengan orang jahat .


cicak-man minta super power dari doraemon . doraemon pun ada tau . haha


cicak-man frust dapat super power pun kalah . kesian ...


macam kumpulan aku , kumpulan cicak-man .
kenalah buat lakonan macam cerita cicak-man tu .
aku rasa jalan cerita yg nak d'lakonkan kumpulan aku nih dah lari daripada cerita cicak-man  . haha
sebab member kumpulan ramai yg b'bangsa cina so , diaorang taktau sangat cerita cicak-man .
it's ok . tapi , kelakar jugak jalan cerita yg kitaorang decide . apa-apa ntah . haha
perlu ke aku nak ceritakan jalan cerita lakonan kitaorang . 
hehe , tak payah la ehh . 



buat ombak + sorak beri sokongan padu . eceeewahhhh


lakonan diaorang sangat best & t'hibur .
persembahan paling m'dapat sambutan , kumpulan GENTLEMAN .
iya la kan tau je la GENTLEMAN tu kan lagu PSY memang dapat sambutan la dari penonton walaupun persembahan ntah apa-2 . hehe
tapi , memang dari pendapat aku diaorang memang best .






Bukan kumpulan gentleman aja yang best ,
yang lain pun best jugak ok .
kalau tak best , macam mana kitaorang boleh gelak sakan . hehe




Kumpulan ULTRAMAN









Kumpulan IRONMAN









Kumpulan SUPERMAN







Kumpulan BATMAN







dekat sini kepak batman kaler putih . haha . batman nih nak selamatkan girlfriend dia yg kena culik .




Kumpulan SPIDERMAN









Kumpulan PANDAMAN

kena serang dengan sekumpulan gangster .



belajar dengan master nak jadi kuat .



pandaman atau usain bolt tak pasti . ekeke




Kumpulan X-MAN


terkejut . pasanganya kena culik . boiprengg dia ke apa tak pasti . hehe




ohhh , tu pistol mainan je . jangan salah paham k . hehe




Kumpulan BOMBERMAN


seorang gamers yg tengah main game bomberman kononnya . 




Malam kebudayaan habis awal sikit . yeaayyyy
dalam pukul 11 p.m lebih .
Running Scout semalam habis pukul 12 lebih gitu . pehhhh , kan . haha
Ingat habis pukul 11 p.m lebih boleh tidur lama sikit nak rehatkan kaki nih yang injured nih .
tapi , tak .
pepagi buta tu dalam pukul 1 a.m kitaorang d'kejutkan dengan .......................................



-to be continued-