Friday, 30 January 2015

Sandwich Tersangatlah Simple



Hai , kawan-kawan . hehe
Makan petang hari nih hanyalah sandwich yang simple dan sedap .
sedap ekh ? hihi
biasa-biasa je .
Walaupun simple tapi mengenyangkan .
Biasa orang makan sandwich waktu sarapan je kan.
Tak kisah pun makan waktu sarapan ke tengahari ke petang ke kan . hehe
Bagi korang yang tengah on diet or korang yg nak b'camping or b'kelah boleh la cuba .
Sangat senang .
*ada ke sandwich yang susah nak disediakan ? huhu*


BAHAN-BAHAN
1. Roti putih
2. Sos cili (nak sedap pakai sos cili jalen or maggi . )
3. Meat ball 
4. Timun (potong hiris)

CARA-CARA
1. Meat ball korang potong hiris bulat-bulat . hati-hati ya masa potong meat ball tu . hehe.
2. Dah siap dipotong , korang goreng la meat ball tu sampai garing.
3. Lepas tu sapulah sos cili dekat atas roti macam biasa kemudian letak timun dan meat ball yang dah     digoreng tadi.

Tadaaaaa~


Macam tu lah rupa dia. walahhh
Rasanya macam burger .
Sebab aroma meat ball yg digoreng tadi tu sama macam daging burger. mmmm
Kalau korang nak tambah apa-apa yang sesuai pun boleh letak mayonis ke sosej ke tambah salad ke kan .
Tapi , dah tak simple la namanya . haha
And kalau nak lebih kepuasan korang buatlah sandwich tu sekeping-sekeping tak payah lipat dua roti macam dalam gambar tu. hehe






3 comments:

  1. sedapnya.. kecur air liur.. dapat2 lak baru elok demam.. nampak semua.. semua nak ngap.. heheee
    done follow 300#

    ReplyDelete
  2. wah wah sesimple je. rembat resepi yow

    ReplyDelete