Friday, 13 March 2015

Sports Science Camping | Day 1 : Preparation & Arrival .

Bersawang berdebu dah cerita nih .
Ya, saya akan cuba recall balik apa yang berlaku.
Moga entry ni boleh dijadikan panduan or bahan bacaan picisan masa lapang anda semua . 
HAHA.
Boleh dikatakan ini entry tertunggak .
Mana tak nya . 
ye la kita budak stpm masa tu, mana ada masa untuk benda-benda lagha blog nih . haha
lepas balik camp kita ngadap buku je ..... <---poyo detected
twitter apa semua macam tak pernah buka ya . kehkehkeh
Sekarang rasa lapang sikit .
boleh la nak blogging ke apa .
wait .
but, im still thinking what is going on after stpm .
NAK MASUK U ! huhu~
Ok, tau korang tengah excited tak sesabar nak baca cerita kita kan . hohooo 
*tampar sikit . perasan lebih. nyampah . haha*
____________________________________________________________________________________________________________________
Tarikh : 10/9/2013 - 12/9/2013 (3 Hari 2 Malam)
Lokasi : Tanjung Resang, Mersing, Johor.
Serius !
tarikh tu tak berlaku sebarang ke'typo'an . haha
memang tahun 2013 . haha .
dah lama sangat kan baru nak update ? huhu
Perkhemahan ni sebenarnya sebahagian daripada tugasan atau kerja kursus kitaorang untuk subjek sains sukan.
Jadi, untuk tajuk perkhemahan ni kitaorang bincang sama-sama
lantik AJK tertinggi,
(Setiausaha, bendahari, and so on)
AJK kecil 
(AJK aktiviti , AJK keselamatan, AJK makanan, AJK khemah and so on)
*saya salah seorang daripada AJK Aktiviti . hehe*
& bentuk beberapa kumpulan .
*saya dari kumpulan Hati Kering or HK . mngarut betul nama group. haha*
setiap pelajar akan dapat jawatan masing-masing .
so, semua akan bertanggungjawab atas tugas masing-masing.
kalau tak markah kuranggggg ya . haha .
Perkhemahan ni semuanya di'handle' oleh pelajar .
guru hanya tengok je apa yang kitaorang buat. 
kalau ada apa-apa masalah baru rujuk kepada cikgu .
form 6 kan ? kenalah buat sendiriiiii~
Selesai perbincangan,
andddd yeayyyy
kita pergi enjoy sambil belajar . gitu . haha
ke Mersing ke kita .
Ni barang-barang kitaorang . boleh tahan banyak la . sebab kena bawa alatan memasak apa semua .
kena masak sendiri tau . no katering or tempah-tempah makanan . huhu





Angkat barang .





Jangan lupa bawa air masak . kalau boleh sebanyak yang boleh . haha .






Ready semua . Check barang , kawan-kawan jangan ada yang tertinggal . haha . jangan lupa , doa sebelum naik kenderaan .






Sampai dah . tengok awan macam mendung kan . emmm, never mind .
huhu . ada kayak . excited .







keluarkan barang



Lepas keluarkan semua barang-barang dari bas,
kitaorang terus ready dengan khemah untuk dipasang & solat.



So, entry ini akan bersambung pada entry yang seterusnya .
hehe .








Nota : Tunggu internet laju baru boleh sambung entry nih . huhu .

4 comments:

  1. Takpe update 2013. Dylla lagi lah, pi update 2010 punya hahaha

    ReplyDelete
  2. wahhh . terbaiklah awak . ada yg lagi lama rupanya . hehe .

    ReplyDelete
  3. ada kucing ? suka kucing ? ambil la gambar selfie kucing awak ye dan jemput join sini.

    http://misschoco-berries.blogspot.com/2015/03/segmen-kucing-saya-hebat.html

    ReplyDelete
  4. wow lama gila. hahaha. sy last khemah masa darjah 6. mmg disaster. kekeke. khemah takde proper bumbung, one side terjongket dan kawasan nya mmg x strategik langsung. Hehe. Redha je la

    ReplyDelete