Wednesday, 6 May 2015

Sports Science Camping Day 2 : Malam Kebudayaan + Karaoke + BBQ







 | Day 2 | Jungle Treking + Kayakinggg |
*episod lepas*


I'm back , everybodyyy .
Ada yang masih setia menunggu sambungan cerita lepas ?
haaa , relexxx .


Line internet ok je . 
Cuba malas & mood nak up satu entry tu yg m'halang . haha
ok lahh .
*mukadimah yg agak cliche' "



Time ni kitaorg memanja manjakan diri lepas
seharian penat naik gunung , turun gunung , kayak , bla bla bla.
haha .



tempat discuss baik punya . meja makan besar kayu jati gituww . haha



apa yang kitaorg buat malam tu ,
kitaorg first bincang nak buat persembahan apa untuk malam kebudayaan malam tu .
so, dapat kata putus daripada semua member group ,
so, kitaorg buat lakonan .
haha , mana-2 malam kebudayaan mesti lakonan . aissssy


Lakonan tu pasal, 
sorang budak yg kakinya injured b'tongkat.
dia jalan-2 dekat bustop.
dia t'jatuh !
HAHAHA ! haip, tak baik gelakkan org .
ada sorang girl dekat bustop tu .
girl tu tolong dia bangun ,
lepas tu, 
ALAMAK, bus dah sampai.
haha tak ingat ahh jalan cerita .
kakaka .



our masterchef aka AJK Makanan & Minuman  Mr.Mior with Mrs. Diba . haha . 


lepas persembahan sketsa lakonan,
kitaorg b'karaoke .
karaoke ni volunteer .



penyanyi legend m'dengdangkan sebuah lagu . haha


siapa-2 yg rasa suara dia sedap , pergi la nyanyi sana . 
anotbad laaa diaorg nyanyi . haha
 sambil-sambil dengar diaorg menyanyi, 
kitaorg makan-makan dulu .
hidangan malam tu ada ikan bakar + ayam bakar + nasi goreng b'serta air oren dan potongan buah-buahan. 
simple je .



Tak ada yg menarik sangat malam tu . biasa-biasa je .
masing-2 keletihan & layankan aja lah persembahan diaorg tu . haha
karaoke non-stop sampai pukul 12 ke pukul 1 gitu .
and then kitaorg siap-2 nak buat Night Walk .
haha , kita masuk hutan balik .
masuk hutan dalam keadaan yang mamai .
haha , tak de lah mamai sangat.
dengar nak masuk hutan terus celik . haha



Night Walk masih lagi dalam kumpulan masing-masing.
Sesiapa yg ada lampu suluh kena bagi guide/ranger .
sebab nak hadkan lampu suluh untuk satu kumpulan .
satu kumpulan ada dalam 10 org & 1 kumpulan ada 3 lampu suluh kalau tak silap .
depan , tgh , belakang .



Masa guide bagi penerangan tu, dia kata jangan tengok atas.
ada apa-2 JANGAN TEGUR , jangan suluh lampu sebarangan, jangan panggil nama kawan. kalau nak panggil kena panggil kawan dengan no.giliran kawan sama ada 1-10.



Masa kitaorg masuk hutan untuk night walk,
kitaorg diberi satu task .
hohoho. Task beb ! task !
jangan susah sudah .



Task tu, mcm nih .
satu kumpulan akan masuk hutan dan diselangi dalam 5 minit & kumpulan lain pulak ikut .
jadi jarak antara kumpulan lain jauh la .
Sebelum night walk , guide dah letak satu tanda dekat pokok-2 t'tentu.
yg nih kena teliti betul-2 . tgok tanda tu betul-2 . jgn t'silap pandang.
Jadi, sepanjang perjalanan tu
kitaorg kena ikut tanda yg dah guide letak.
ikut je tanda tu sampai lah kitaorg tiba satu tempat padang lapang.
padang lapang tu, itulah tempat kitaorg transit sementara tunggu kumpulan lain sampai jugak .
haha , agak lama jugak la nak tunggu kumpulan sampai .
mcm-mcm gelagat .
kecoh . sebab tak berapa nak nampak mana member-2 yg dah sampai . 
sebab kitaorg b'pakat jgn buat bising . diam je . hihi .
dan akhirnya , alhamdulillah .
semuanya selamat sampai .
night walk nih bagi zati memang mencabar keberanian .
daripada penakut, jadi berani sikit . 
sikit laaaa . hehh -,-



kitaorg sampai kem dalam pukul 3 pagi something .
sampai je kem kena basuh kasut sebab tadi t'paksa lalu longkang . hewww~
esok nak balik . kasut busukkkk . haha
balik batu pahat, pakai selipar dengan baju mpp sekolah sambil shopping keropok lekor . steadyyyy . HAHA.
tunggu entry lepas ni ya .
daaa~




3 comments:

  1. bestnya. pernah lalui sekali je seumur hidup, tu pun masa form 5

    ReplyDelete
  2. kite dah lama tak camping wuuuwuuuu. :P

    ReplyDelete