Friday, 30 January 2015

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali

*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)



Sandwich Tersangatlah Simple



Hai , kawan-kawan . hehe
Makan petang hari nih hanyalah sandwich yang simple dan sedap .
sedap ekh ? hihi
biasa-biasa je .
Walaupun simple tapi mengenyangkan .
Biasa orang makan sandwich waktu sarapan je kan.
Tak kisah pun makan waktu sarapan ke tengahari ke petang ke kan . hehe
Bagi korang yang tengah on diet or korang yg nak b'camping or b'kelah boleh la cuba .
Sangat senang .
*ada ke sandwich yang susah nak disediakan ? huhu*


BAHAN-BAHAN
1. Roti putih
2. Sos cili (nak sedap pakai sos cili jalen or maggi . )
3. Meat ball 
4. Timun (potong hiris)

CARA-CARA
1. Meat ball korang potong hiris bulat-bulat . hati-hati ya masa potong meat ball tu . hehe.
2. Dah siap dipotong , korang goreng la meat ball tu sampai garing.
3. Lepas tu sapulah sos cili dekat atas roti macam biasa kemudian letak timun dan meat ball yang dah     digoreng tadi.

Tadaaaaa~


Macam tu lah rupa dia. walahhh
Rasanya macam burger .
Sebab aroma meat ball yg digoreng tadi tu sama macam daging burger. mmmm
Kalau korang nak tambah apa-apa yang sesuai pun boleh letak mayonis ke sosej ke tambah salad ke kan .
Tapi , dah tak simple la namanya . haha
And kalau nak lebih kepuasan korang buatlah sandwich tu sekeping-sekeping tak payah lipat dua roti macam dalam gambar tu. hehe






Blogwalking Journey with JJAJJA





*click the banner to join*

starting from 28 Jan 2015 - 28 Feb 2015 .



Segmen Berkenalan by: Dr. Shikin


*klik banner untuk join*

saya tag mereka :

saya followers ke-705 .

SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH






Jom join ramai-ramai segmen ni .
klik banner untuk join ya . 
:)

Thursday, 1 January 2015

A WEEK GIVEAWAY .


*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

28/12/2014 hingga16/1/2015
Saya likers yang ke- 10 .