Saturday, 28 February 2015

Gaya Tudung Budak Sekolah Zaman Sekarang .





sumber : whatsapp

Hahaha . rasa terhibur kelakar pulak bila dapat gambar nih .
lagi-lagi yang no.9 .
nak pakai tudung betul-betul ya .
zati maintain style no.1 . kehkehkeh
*poyo kan .kah*
Kawan-kawan punya style tudung korang macam mana pulak ya ?
haaaaa , cepat mengaku . huhu













Nota : Dakwat pen dah habis nak tulis nota . kbai.

RESEPI | Potato Fritters



Hai , uolls . haha
Hari ni kita nak kongsi resepi yang pernah zati cuba sebelum nih .
*dah lama dah cuba resipi ni . baru ni nak update . huhu*
Resepi ni pun zati dapat dari blog Kak Azlita Masam Manis .
*cc to kak azlita . hihi .*
agak menjadi jugak la potato fritters yg zati buat dengan bantuan mak .
*huhu . orang baru belajar nak masak . heh*
Ok , bawah nih zati ada sertakan resepi nya .
*copy paste dari blog Kak Azlita Masam Manis . minta halal ilmu nya ya . hihi*



POTATO FRITTERS ~ CUCUR KENTANG
Resepi Oleh : Noraida Durani
Rujukan : Yatie

Bahan-bahan :
3 biji kentang ~ di sagat jangan halus sangat ya
4 sudu besar tepung jagung
3 sudu besar tepung gandum 
1 biji telur
Daun bawang atau daun sup
1 tangkai cili merah
Sedikit lada sulah
Sedikit lada hitam
Garam dan gula secukup rasa
Minyak masak 


Cara-cara :
1. Satukan kentang yang telah disagat dengan tepung jagung, tepung gandum, daun bawang, telur, serbuk lada sulah, garam dan sedikit gula
2. Gaul sebati
3. Panaskan minyak masak dalam kuali leper
4. Pastikan minyak benar-benar panas supaya kentang tak menyerap minyak
5. Sudukan sedikit adunan dalam kuali dan leperkan
6. Taburkan sedikit lada hitam 
7. Biar garing baru terbalikkan sebelah lagi
8. Bila dah masak angkat dan letakkan atas tisu supaya serap minyaknya
9. Sedia di hidangkan bersama sos cili

Nota : Blog Kak Azlita sangat BEST & sesuai untuk rujukan masakan . Zati bagi BANYAK bintang . huhu .

Wednesday, 25 February 2015

Wordless Wednesday : Quotation to me .



credit : Twitter







Nota : Tolong belanja kita coklat . huhu .

Wordless Wednesday : Beautiful Sunrise





Location : SMKTBP, Johor
Credit to : Mr. Tay
Nota : Mood mana mood . urghhh . -,-

Wordless Wednesday : Quotation from EXO Kai .







Boleh pakai jugak la kata-kata beliau nih . haha
Me EXO-L ?
maybe ? 
huhu~





Nota : 2/3/2015 , result keseluruhan STPM 2014 akan diumumkan . Wish me luck !

Wordless Wednesday : Me at this moment .



credit : twitter



Nota : Repeat paper punya hal . 

Wordless Wednesday : Flashback | Campfire


Campfire Perkhemahan Pengakap Kelana 01
Feb-Mac 2014





Nota : emmm . payahnya nak naikkan earning nuffnang & 8share . 

Monday, 23 February 2015

Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman

Salam Buku!

Eh, ada ke Salam Buku..? Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman ni Sally adakan sempena dengan kehadiran entri Vintage Book Marker yang Sally pernah tulis beberapa minggu yang lepas dan sebagai pendorong supaya anda semua rajin membaca macam Sally (ihikkss), Sally nak bagi Vintage Book Marker ni kepada mereka yang bertuah.

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/02/vintage-book-marker-giveaway-by-sally.html


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Tangan Ajaib Sally (manual) untuk pilih 6 orang blogger (3 Vintage Book Mark + 3 Regular Book Mark)...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 23rd February - 28th February 2015 (11.59 pm waktu Malaysia) 
(Jika anda tiada mana-mana medium sosial media diatas, anda masih lagi boleh menyertainya)

Vintage Book Mark
Regular Book Mark

Sunday, 22 February 2015

February Giveaway by Mellya and Friends





*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

Instagram (tak ada)

saya tag :
http://awansayatasana.blogspot.com/
http://almiraalwani.blogspot.com/
http://kylifa.blogspot.com/

FIRST GIVEAWAY MAWAR PUTIH




*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!





*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

MINI GA BY NINA + ANIS



*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

SAYA TAG
http://notefromtheslave.blogspot.com/
http://gadesungumembebel.blogspot.com/

KASUTKACA15 GA: CHIFFON SHAWL






*JOM JOIN . KLIK BANNER UNTUK JOIN*

Saya seorang yang bercita-cita tinggi , pendiam , & cute . 
HEHE .

Saturday, 21 February 2015

SEGMEN : BLOG REVIEW BY YANA



Dah lama betul Cik Yana tak buat segmen kan?. So hari ini , dengan lafaz Bismillah Cik Yana merasmikan segmen yang bertajuk SEGMEN : BLOG REVIEW BY YANA. Tujuannya adalah Cik Yana nak tambah lagi bahan bacaan Cik Yana sementara ada masa lapang nie. So tanpa membuang masa korang perlu ikut syarat seperti di bawah.

SYARAT-SYARATNYA :

  • Follow blog Cik Yana  , Instagram Cik Yana  , Twitter Cik Yana  dan Fanpage Cik Yana
  • Letak tajuk  SEGMEN : BLOG REVIEW BY YANA
  • Letak tarikh sejak bila anda berblogging. Simple kan?.. 

Segmen ini akan berlangsung pada 09.02.2015 tepat pukul 12 tgh malam hingga ke 28.02.2015 pukul 11.59 PM. So apa lagi jom lah Join ramai-ramai..