Friday, 29 May 2015

Sports Science Camping Day 3 : Istana Pasir + Penutup .






Pagi sebelum pulang kepangkuan ibubapa di Batu Pahat,
*haha . mcm lama sangat je kena tinggal ya ?*

Pagi tu macam biasa , masih ada aktiviti .
kiranya nih aktiviti sikit sebagai penutup .
kejap je dekat Pantai Tanjung Resang nih . emmm
First , mestilah masak memasak untuk breakfast .
Lepas tu , senamrobik sikit .
and turun ke pantai buat istana pasir .
haha . istana pasir kot .
biasa budak-2 je suka buat istana pasir nih .
so, jom tengok macam mana hakak-2 and habang-2 sains sukan nih buat istana pasir .
ada rupa tak ? haha .
yeaaa , istana pasir in making .

Nampaknya cikgu macam b'kenan dgn istana pasir kitaorg . hehhh

dan hasilnya istana pasir utk kumpulan kami dapat tempat ke-2 . w'pun separuh siap . hehe .

yang bawah nih . contoh-contoh istana pasir kumpulan lain .


tak silap , istana pasir kumpulan nih dapat 1st place . haha .





Lepas main pasir , buat kali t'akhir pergilah main air laut sampai puas .
lepas zohor, baru bertolak ke Batu Pahat .




Bila semuanya dah ready , barang-barang dah siap kemas




so, kitaorg berkumpul depan stage kecik senang cakap astaka la 
untuk penyampaian cenderahati & hadiah untuk kumpulan terbaik .


ya , 5 kumpulan kesemuanya . 

Maka dengan ini , tamatlah kisah p'khemahan sains sukan 2013/14 .
w'pun memenatkan tapi, sangat sangat sangat best best best .
HAHA .



serius version.jpg


gila-gila version . kitaorg memang jarang nak serius-serius . hehe .

#SALAMSEJAHTERA
#SALAM1MALAYSIA
#SALAMSAINSSUKAN
#JATI #KERUING 


p/s : sori la . entry kali nih pendek sikit tak banyak ayat . haha . tak da mood & nak habis kan cepat . moga terhibur. :) :) :)



Saturday, 9 May 2015

1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi





*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

saya tag :

Wednesday, 6 May 2015

Sports Science Camping Day 2 : Malam Kebudayaan + Karaoke + BBQ







 | Day 2 | Jungle Treking + Kayakinggg |
*episod lepas*


I'm back , everybodyyy .
Ada yang masih setia menunggu sambungan cerita lepas ?
haaa , relexxx .


Line internet ok je . 
Cuba malas & mood nak up satu entry tu yg m'halang . haha
ok lahh .
*mukadimah yg agak cliche' "



Time ni kitaorg memanja manjakan diri lepas
seharian penat naik gunung , turun gunung , kayak , bla bla bla.
haha .



tempat discuss baik punya . meja makan besar kayu jati gituww . haha



apa yang kitaorg buat malam tu ,
kitaorg first bincang nak buat persembahan apa untuk malam kebudayaan malam tu .
so, dapat kata putus daripada semua member group ,
so, kitaorg buat lakonan .
haha , mana-2 malam kebudayaan mesti lakonan . aissssy


Lakonan tu pasal, 
sorang budak yg kakinya injured b'tongkat.
dia jalan-2 dekat bustop.
dia t'jatuh !
HAHAHA ! haip, tak baik gelakkan org .
ada sorang girl dekat bustop tu .
girl tu tolong dia bangun ,
lepas tu, 
ALAMAK, bus dah sampai.
haha tak ingat ahh jalan cerita .
kakaka .



our masterchef aka AJK Makanan & Minuman  Mr.Mior with Mrs. Diba . haha . 


lepas persembahan sketsa lakonan,
kitaorg b'karaoke .
karaoke ni volunteer .



penyanyi legend m'dengdangkan sebuah lagu . haha


siapa-2 yg rasa suara dia sedap , pergi la nyanyi sana . 
anotbad laaa diaorg nyanyi . haha
 sambil-sambil dengar diaorg menyanyi, 
kitaorg makan-makan dulu .
hidangan malam tu ada ikan bakar + ayam bakar + nasi goreng b'serta air oren dan potongan buah-buahan. 
simple je .



Tak ada yg menarik sangat malam tu . biasa-biasa je .
masing-2 keletihan & layankan aja lah persembahan diaorg tu . haha
karaoke non-stop sampai pukul 12 ke pukul 1 gitu .
and then kitaorg siap-2 nak buat Night Walk .
haha , kita masuk hutan balik .
masuk hutan dalam keadaan yang mamai .
haha , tak de lah mamai sangat.
dengar nak masuk hutan terus celik . haha



Night Walk masih lagi dalam kumpulan masing-masing.
Sesiapa yg ada lampu suluh kena bagi guide/ranger .
sebab nak hadkan lampu suluh untuk satu kumpulan .
satu kumpulan ada dalam 10 org & 1 kumpulan ada 3 lampu suluh kalau tak silap .
depan , tgh , belakang .



Masa guide bagi penerangan tu, dia kata jangan tengok atas.
ada apa-2 JANGAN TEGUR , jangan suluh lampu sebarangan, jangan panggil nama kawan. kalau nak panggil kena panggil kawan dengan no.giliran kawan sama ada 1-10.



Masa kitaorg masuk hutan untuk night walk,
kitaorg diberi satu task .
hohoho. Task beb ! task !
jangan susah sudah .



Task tu, mcm nih .
satu kumpulan akan masuk hutan dan diselangi dalam 5 minit & kumpulan lain pulak ikut .
jadi jarak antara kumpulan lain jauh la .
Sebelum night walk , guide dah letak satu tanda dekat pokok-2 t'tentu.
yg nih kena teliti betul-2 . tgok tanda tu betul-2 . jgn t'silap pandang.
Jadi, sepanjang perjalanan tu
kitaorg kena ikut tanda yg dah guide letak.
ikut je tanda tu sampai lah kitaorg tiba satu tempat padang lapang.
padang lapang tu, itulah tempat kitaorg transit sementara tunggu kumpulan lain sampai jugak .
haha , agak lama jugak la nak tunggu kumpulan sampai .
mcm-mcm gelagat .
kecoh . sebab tak berapa nak nampak mana member-2 yg dah sampai . 
sebab kitaorg b'pakat jgn buat bising . diam je . hihi .
dan akhirnya , alhamdulillah .
semuanya selamat sampai .
night walk nih bagi zati memang mencabar keberanian .
daripada penakut, jadi berani sikit . 
sikit laaaa . hehh -,-



kitaorg sampai kem dalam pukul 3 pagi something .
sampai je kem kena basuh kasut sebab tadi t'paksa lalu longkang . hewww~
esok nak balik . kasut busukkkk . haha
balik batu pahat, pakai selipar dengan baju mpp sekolah sambil shopping keropok lekor . steadyyyy . HAHA.
tunggu entry lepas ni ya .
daaa~




Wordless Wednesday : If EXO member not in EXO .







Gambar bukan dari artwork zati sendiri .
Zati jumpa dekat twitter .
Credit to the owner .

*haaa , pilihlah mana satu . kbai .

Saturday, 2 May 2015

Jom Join Ceria 1st Giveaway!





*KLIK BANNER UNTUK JOIN*
saya tag :


Syarat-syarat penyertaan :
  1. Wajib mempunyai blog yang PUBLIC dan kalau sudi followlah blog ini.                                         
  2. Buat satu entry di blog yang bertajuk Jom Join Ceria 1st Giveaway!                                      
  3. Letak banner dalam entry tersebut dan link kan ke blog ini.   
  4. Letak syarat-syarat penyertaan dalam entry tersebut.
  5. Tag 3 orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu.                                           
  6. Setelah selesai menaip post tersebut, komen di entry blog ini.                                     
  7. Kalau sudi follow instagram ini (bukan paksaan) & kelebihannya, kami akan follow back sesiapa yang follow kami selama giveaway berlangsung.                                                                       
  8. Tarikh tutup giveaway ialah pada 12 June 2015.                                                                            
  9. Pemenang akan dipilih melalui random.org


SENARAI HADIAH



  • 5X Floral Mask untuk 5X Pemenang
  • 1 Baju (pilihan sendiri) untuk 1 Pemenang
  • 1 Buku Fixi (Pilihan sendiri) untuk 1 Pemenang
  • 3X Bloglist sehingga May 2016 untuk 3 orang pemenang.
  • 2X Blog review untuk 2 orang pemenang
*hadiah mungkin bertambah kalau ramai penyertaan.  

Segmen Jom Blogwalking By Syahirah Valiant





*KLIK BANNER UNTUK JOIN*